Ett brev från en av våra gäster

klimatvård

Ett brev från en av våra gäster

En tid i något som kunde liknas vid Paradiset!

En man i mogen ålder drabbad av Parkinson och som om inte det var nog, även en capticormi dvs ett böjt tillstånd efter en stor och svår ryggoperation. Att reparera ett sådant tillstånd lär aldrig gå, men hoppet är ändå det som aldrig överger en människa, i alla fall inte som här hos StigErik Tötterström. Bakslagen har varit många men Mr Parkinson har hållit sig på avstånd tack vare en omfattande DBS operation. Men den här krökta kroppen kräver sitt underhåll och det har ju också erbjudits hemma i Sverige. Men se med värmens hjälp vet vi ju alla att allt går så mycket lättare.

Så fick han då möjligheten och förmånen att själv få vård, han som själv vårdat i sitt yrkesverksamma liv. Fantastiskt tyckte vi! Nu vet vi! Än mer fantastiskt Vilken miljö, vilket bemötande och vilka otroliga eldsjälar. Nästan för bra för att vara sant. Terapeuter som sporrade och inspirerade med sin handlingskraft och sina ideer och sin fantastiska hjälp. Outtröttliga! De kompletterade alla varandra med sina egna tillgångar! Dagarna fylldes av egen träning i gymmet med finaste redskap, med bassängträning, balansträning osv osv. Glada tillrop och en känsla av samhörighet. Vi var ju inte så många där så igenkännande och de glada tillropen ekade vid de olika träningsrummen. Vet inte vad som var bäst! Testen kan få tala för sig själv! Det är en viljestark människa som faktiskt aldrig gett upp men med den här otroliga sponsringen nåddes det fantastiska resultat. Den vackra omgivningen, den förtjusande personalen, påpasslig till tusen ja allt det där runt omkring som är så viktigt för en läkande själ och kropp! Det hittade vi här! Värmen dessutom som gjorde enorma underverk bara den. ja så klart efter terapeuterna.

Så fick vi också gå till dukade bord! Och vad innehöll väl inte dessa dukade bord! Läckerheter från havet! Godaste rätter som varierade i all oändlighet och vackert uppdukade fruktfat med färska råvaror. En fröjd för både öga och gom! En förväntan och glädje även inför alla dessa fantastiska måltider. Så ska vi inte glömma utflykterna. Allt vi fick uppleva som bonus! Möte med Dali , Miro och Piccaso!  Alla fantastiska restauranger som vi fick stifta bekantskap med vid dessa våra utflykter. Allt ordnat på absolut bästa sätt. Vi for med taxi och allt blev oss förunnat. Det måste vi tacka speciellt för.

Vi gjorde möten vi aldrig skulle gjort! Vi skapade kontakter med människor som kommer att vara. Vi delade våra sorger och bekymmer med likasinnade och upptäckte att vi alls inte var ensamna, det fanns dem som drabbats mycket värre. Det smög sig in en tacksamhet mot livet handikapp till trots , och den tacksamheten skapades av hela den här storslagna miljön som blev oss förunnade. Vi bär dessa möten med de underbara flickorna som alltid fanns på plats , vi bär dem i våra hjärtan. Vi kommer aldrig att glömma dessa otroliga veckor och önskar att dessa rader får komma flickorna tillhanda! Jag skriver i vi-form för jag tillhörde vi som var med som anhörig eller vän. Jag såg min man blomstra! Det fick mitt inre också att blomstra och sporra vidare. Vi har tillsammans en gemensam stor upplevelse som vi önskar få lov att åtnjuta ännu en gång. Önska kostar ju ingenting.

Dagen idag har varit en summerande dag, men även den inneburit träning på egen hand i form av en cykeltur i vår skånska miljö tack vare en införskaffad trehjulig cykel.  En mil blev det allt i den vackra blomstertiden.

Nu riktar vi båda vårt stora tack till Er alla! Till alla inblandade i denna vackra miljö! Från djupet av våra hjärtan vill vi avsluta med följande:

”Med kroppen mot jorden och blicken i det eviga blå är jag bortom tankarna och orden., Det finns inget jag måste förstå utom att kroppen är tung mot vår mark, att himlen är blå, och jag är lycklig och stark. Med kroppen mot jorden finns det inget jag måste förstå”.(L

.Ekdal)  De här kloka orden har vi tillägnat våra underbara terapeuter och även Er andra bjuder vi dem.  Vi lever idag och vi lever i nuet men i våra hjärtan finns vackra minnen och stor tacksamhet till Enriched Life!

 

Med vänlig hälsning

StigErik Tötterström och Kristina Tötterström