Kvalificerat behandlingsprogram

På vår anläggning Reuma-Sol vi erbjuder vi ett kvalificerat rehabiliteringsprogram enligt svensk standard. Här arbetar fysioterapeuter, sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Behandlingsschemat är individuellt och läggs upp i samråd med dig som är gäst.

Behandlingskoncept inflammatoriska ledsjukdomar

INTE BARA FYSISK TRÄNING

På Reuma-Sol tränar vi intensivt. Mycket mer än vad du är van vid hemma. Tillsammans med vår medicinska personal får du träna olika funktioner. Du får också kunskap om din sjukdom, livsstilsfrågor och mycket mer via olika föreläsningar.
Men för att hela du ska må bra erbjuder vi även rehabilitering för själen. Vi njuter av god nyttig medelhavsmat, social samvaro och inte minst av sol, värme och bad.

Innan sjukgymnastikbehandlingarna börjar har sjukgymnasten ett inskrivningssamtal och undersökning med gästen. Då fastställer man vilka behandlingar för reumatism man kommer att ge i samråd med gästen.

Varje behandling är 30 minuter. Fokus kan ligga på balans, styrka, flexibilitet, koordination, kroppsmedvetenhet och stabilitet beroende på diagnos och behov.

NEDAN PRESENTERAS NÅGRA BEHANDLINGAR FÖR REUMATISM:

 • Utbildning med cardio och maskiner styrka för MTT (Medicinsk Tränings Terapi) – Principer
 • Terapi Mästaren: sling terapi, som används för att träna muskelrörelser samt för smärtlindring
 • Elektroterapi:
  – Ultraljud är högfrekventa ljudvågor som används för smärtlindring, antiinflammatorisk behandling och för att stödja förnyelse av sådana senor och ligament
  – TENS (Transkutan elektrisk nervstimulering) används för smärtlindring.
  – Skanlab högfrekvent växelström baserad på kondensatormetoden, som används för smärtlindring och elasticitet i vävnaden vid akuta, subakuta och kroniska skador.
 • Ultraljud är högfrekventa ljudvågor används för smärtlindring, antiinflammatorisk behandling och för att stödja Tissue uppbyggnad av sådana senor och ligament
 • Värme och kyla terapi: värme och kyla förpackningar, används till exempel för smärtlindring och har antiinflammatorisk verkan.
 • Paraffinbad: används för behandling av händer och fötter, särskilt för rehabilitering av rörelseförmågan, styrka och för smärtlindring.
 • Sensoneck: används för att träna de stabiliserande musklerna i nacken och axelområdet
 • Hälsobänken: Traction behandling, särskilt för lumbalryggen