Kommande resor

Prislista 2016 – rehabilitering neurologiska sjukdomar

Intresseanmälan

Behandlingsresa neurologiska sjukdomar/skador– vårt koncept
Enriched Life erbjuder på sina behandlingsresor ett kvalificerat, modernt rehabiliteringskoncept i en miljö och ett klimat som ytterligare bidrar till en optimal rehabiliteringsupplevelse. Rehabiliteringsprogrammet är utarbetat av medicinsk expertis och utvecklas kontinuerligt av vårt rehabiliteringsråd. Behandlingskonceptet innehåller individuella träningspass, gruppträning samt intressanta föreläsningar i en stimulerande miljö. Programmet bygger på ett holistiskt tänkande där den kvalificerade och intensiva träningen tillsammans med sol, värme, medelhavsmat och den sociala samvaron ger goda förutsättningar för ett bra resultat av rehabiliteringen. Under vår behandlingsresa anpassas behandlingen efter varje enskild deltagares behov och målsättning.

Om Anläggningen

Vår nya anläggning Aldea La Quinta är belägen på den spanska solkusten i Andalusien. Anläggningen ligger omgiven av en mycket vacker trädgård med stor utomhuspool. Här finns det gott om träningsmöjligheter men också underbara ställen att bara sitta ner och njuta på. Aldea La Quinta är anpassad för personer med funktionshinder vilket gör det lätt att ta sig fram överallt såväl inomhus som utomhus.

Fem kilometer bort ligger en mycket fin strandpromenad som sträcker sig åtskilliga mil längs med kusten Med vår shuttleservice tar man sig enkelt dit för ett dopp i havet eller en promenad.

Aldea La Quinta ligger i utkanten av byn San Pedro Alcántara där det finns caféer, restauranger och affärer. Malaga är den största staden i närheten och det är också där flygplatsen ligger. Malaga når man på 40 minuter med buss.

Fakta Om Stroke
Varje år drabbas cirka 30 000 personer i Sverige av stroke varav två tredjedelar överlever. En tredjedel drabbas av svåra funktionshinder medan resterande grupp får mindre skador. I rena tal lever ungefär 100 000 svenskar med sviterna efter en stroke.

Även hos patienter som fått mindre skador finns det ofta kvarstående problem. Det kan vara besvär med finmotoriken, smärtor och balansrubbningar. Det är heller inte ovanligt med trötthet, minnesstörningar, bristande uppmärksamhet och problem med orienteringsförmågan vilket kan kräva ytterligare rehabilitering.

Länkar
Läs mer om anläggningen
Boka resa nu!
Läs om Stroke – Behandling & Rehabilitering

Broschyr om Enriched Life, (pdf)


 

pool