Traumatiska hjärnskador

Efter en traumatisk hjärnskada är det viktigt att snabbt komma igång med hjärnskaderehabilitering för att träna de funktioner som tidigare varit självklara. Det kan vara fysiska förmågor som behöver tränas men även kognitiva färdigheter som minne, problemlösning och läsförståelse.

Hjärnan är formbar. Hjärnans plasticitet
Kunskapen om hjärnans läknings-och anpassningsförmåga efter en skada blir hela tiden allt bättre. Idag vet man att hjärnan är formbar och har en fantastisk förmåga att reparera sig själv och kompensera för skadade funktioner. Det är också väldokumenterat att intensiv målinriktad träning kan förbättra nedsatta funktioner även långt efter en hjärnskada.

Individuell träning
Enriched Life anpassar alltid rehabiliteringsprogrammet utifrån våra gästers individuella behov och önskemål. Det innebär att du under samtliga behandlingsdagar kommer att träna såväl individuellt som i grupp med en av våra fysioterapeuter. Du har också möjlighet till individuell träning med logoped samtliga behandlingsdagar. På plats finns också en svensk neuropsykolog. För de gäster som vill erbjuder Enriched Life arbetsminnesträning via ett datoriserat program som heter Cogmed.

Intensiv träning och hjärnskaderehabilitering
På våra anläggningar tränar vi mycket intensivt under hela veckan. Men det är inte bara kroppen som ska ha sitt. Att må bra i själen är minst lika viktigt för tillfrisknandet. Därför anordnar vi under vistelsen gemensamma utflykter och intressanta föreläsningar. Vi njuter av god mat, trevligt sällskap, värme och sol. Våra gäster har även tillgång till anläggningens SPA- och badanläggning (där det finns tillgängligt) liksom till träningsmaskinerna i gymmet.