Våra gäster berättar

Det här brevet fick vi idag av några av våra gäster

 

****************

Björn Svedberg har nyligen kommit hem efter en tre veckor lång vistelse på Enriched Lifes anläggning Hotell Thalasia på den spanska solkusten. Det är hans tredje rehabiliteringsresa hit och fler lär det bli.

– Ja absolut. Trots att det är närmare nio år sedan jag fick min stroke så gör jag fortfarande framsteg.

Björn Svedberg har problem med ett ben som är svagt och inte riktigt fungerar.

– I Spanien får jag intensivträning, bland annat i en saltvattenbassäng, som håller 34 grader.Ett plus är att jag har sällskap i bassängen av en erfaren spansk sjukgymnast som ger mig en ganska våldsam men nyttig stretching. Detta kan jag inte få i Sverige. Både min gång och hållning blir bättre av den dagliga individuellt anpassade träningen i bassängen. Det gör att jag mår bättre och känner mig säkrare och lugnare när jag går även efter att jag kommit hem, säger han.

– Men det är inte bara benet jag tränar. Hela kroppen gås igenom.

Björn Svedberg berättar att det är en mycket proffsig grupp av sjukgymnaster, logoped och neuropsykolog som åker med från Sverige.

– Dessutom finns tillgång till en spansk läkare och sjukgymnaster som också är mycket duktiga och specialiserade på bland annat stretching.

För Björn Svedberg är resan till Spanien inte bara hård träning. Vistelsen är också både avkopplande och trivsam vilket påverkar hela allmäntillståndet positivt.

– Även om vi som kommer hit är väldigt olika så blir vi snabbt ett jättebra gäng. Det är personalens förtjänst, påpekar han.

– Tillsammans med alla medföljande gör vi utflykter på helgerna, äter gemensamma måltider och njuter av kulturella upplevelser och sol och bad. Maten på hotellet är också mycket god. Dessutom finns allt man behöver inom hotellbyggnaden som SPA-bassäng och träningslokal. Det är lätt att förflytta sig på området även om man har en svårare funktionsnedsättning.  Allt detta gör att man mår bra, säger Björn Svedberg.